Bouverijen biedt voor ieder wat wils

Geplaatst op

De wijk Bouverijen begint vorm te krijgen! Het eerste deelplan is inmiddels volledig afgerond, het tweede gedeelte is bijna klaar en deelplan drie is inmiddels in aanbouw. Bouverijen krijgt een unieke uitstraling, mede dankzij het gevarieerde woningaanbod in combinatie met verschillende voorzieningen binnen de wijk. In Bouverijen komt zowel middeldure huur als koopwoningen in diverse stijlen.

Stefan Jurrjens van de Gemeente Breda laat weten dat met name deelplan vier, het deelplan waar ook Thuis in Teteringen deel van uitmaakt, een bijzonder karakter krijgt. “Vier ontwikkelaars hebben hier plannen voor de bouw van diverse nieuwbouwwoningen. De woningen krijgen allemaal een eigen karakter, maar toch blijft het een eenheid, omdat alle architectuurstijlen moeten voldoen aan het stedenbouwkundig plan; dat is een vereiste”.

Groen karakter
In Bouverijen wordt veel aandacht geschonken aan verschillende groenzones. Er komen drie grote groenzones in de wijk. Hierbij geeft Jurrjens aan dat de drie groenzones allen een eigen aanleg krijgen. Het middelste gebied is vrij open en wordt een plek waar bewoners van de wijk samenkomen, een zogenoemde ontmoetingsplek. Het wordt hét middelpunt van de wijk. De noordelijke zone kenmerkt vooral het buitenleven, af te zien aan de diverse fruitbomen die daar worden aangeplant. Het zuidelijke groengebied zal te herkennen zijn aan de houtwal.

Bewonersparticipatie
Waar de groenzones komen, staat vast. Wel laat Jurrjens weten dat bewonersparticipatie centraal staat. Op 15 maart is er een bijeenkomst geweest in De Mandt, dat dient als multifunctioneel centrum en brede school binnen Bouverijen. Tijdens deze avond konden bewoners én geïnteresseerden aangeven wat hun wensen zijn, onder meer over de plaatsing van speelweides voor kinderen. Hierop zal het voorlopig ontwerp aangepast worden. Bewoners mogen echt meedenken en dat sluit weer aan op de eenheid die wordt gecreëerd binnen de wijk.

 Jong en veelzijdig
“Je woont hier heel open en het wordt een jonge wijk binnen Teteringen; zo verwachten we veel jonge gezinnen”. Jurrjens geeft ook aan dat Bouverijen een dorps karakter krijgt. “Je woont er erg landelijk, maar bent ook binnen de kortste keren in hartje Breda. De wijk wordt doorkruist door fietspad het Lange Vuchtpad die richting Waterdonken loopt. Er is een dichte verbinding met de stad.”

Wonen in Bouverijen betekent dus wonen in een wijk die volop in ontwikkeling is! Ben je benieuwd naar ons woningaanbod? Bekijk de woningtypen via onze woningenpagina of bekijk alle specificaties van de woningen op onze interactieve kaart.